15 maj 2024

Kulturarv i fokus – Att skapa en icke-binär folkdräkt

Den 15 maj möter vi folkmusikern och artisten Fredy Clue, som berättar om den icke-binära folkdräkten Bäckadräkten.

När: 15 maj, 2024, kl. 16.00–17.00

Var: Digitalt, via Zoom.

Anmälan: Seminariet är gratis men för att delta behöver du anmäla dig genom att trycka på den här länken Länk till annan webbplats. och uppge ditt namn och din e-postadress. Då skickas ett bekräftelsemejl med en ny länk till webbinariet.

Den digitala seminarieserien Kulturarv i fokus är tänkt att vara en mötesplats där utövare, kulturarbetare, forskare, föreningsaktiva med flera kan mötas och utbyta erfarenheter. Varje tillfälle gästas av en talare som får ordet i 30 minuter, därefter blir det tillfälle för frågor och diskussion.

Bakom den icke-binära folkdräkten står Fredy Clue, konstnären Ida Björs och en fokusgrupp av unga queer-personer från den svenska folkkulturen. På webbinariet den 15 maj kl. 16.00 bjuder Fredy Clue på en halvtimmes berättande föreställning om Bäckadräkten, som flätar samman folkmusik, traditioner och queera berättelser.

Foto: Fredy Clue

Efter framträdandet blir det panelsamtal med Fredy och personer från fokusgruppen, modererat av Matilda Bergqvist på Institutet för språk och folkminnen.

Om Fredy Clue

Fredy Clue är en artist, nyckelharpist och föreläsare som jobbar för att öppna upp samhället genom queer folkkultur, till exempel genom att de skapar musik, föreställningar och folkdräkter.

 

Projektet med Bäckadräkten finansierades av Västra Götalandsregionen, Folk You och Kulturungdom och gjordes i samarbete med Folk You, Kulturungdom, Borås Pride och Textilmuseet i Borås.