Artikeln publicerades 5 juli 2024

Upplev kulturarvet i sommar!

Nu tar vi på Levande kulturarv ett sommaruppehåll, men först: Några tips på hur du kan uppleva kulturarvet runt omkring i Sverige i sommar.

Foto: Orlando Marty/ Unsplash

I Sveriges hembygsförbunds kalender Länk till annan webbplats. kan du hitta allt från blomstervandringar till veteranbilsträffar.

Genom slöjdkalendern Länk till annan webbplats. hos Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund hittar du slöjd och hantverk för både barn och vuxna.

För dig mellan 15-26 år arrangeras en gratis kurs i folklig dans på Bingsjöstämman Länk till annan webbplats., den 2 - 3 juli. Folk You har också ett bidrag Länk till annan webbplats. för resor till sommarens stämmor för unga.

Under juli månad kan barn och ungdomar bland annat testa olika trycktekniker med konstnären Bereen Darwish på Kulturhuset Blå Stället i Göteborg Länk till annan webbplats..

Vill du uppleva lantbruk i fjällmiljö så kan du besöka en fäbod i sommar: Du hittar ett fullspäckat kalendarium här Länk till annan webbplats..

Mellan Orust och Lysekil ligger ön Bassholmen där man om sommaren kan besöka ett museum Länk till annan webbplats. med en stor samling allmogebåtar.