3 oktober 2024 OBS! Evenemangsdatumet har redan passerat!

Kulturarv i fokus: Hållbar framtid med äldre tiders matkultur

Hur kan äldre tiders matkultur inspirera oss till ett mer hållbart samhälle? Det pratar etnolog Åsa Holmgren om på höstens första del av seminarieserien Kulturarv i fokus. Välkommen att delta den 3 oktober kl. 16!

När: 3 oktober 2024, kl. 16.00–17.15

Var: Digitalt, via Zoom.

Anmälan: Seminariet är gratis men för att delta behöver du anmäla dig i webbformuläret nedan. Länken till mötet kommer sedan att skickas till den e-post du anger i anmälan.

Sista dag för anmälan är den 3 oktober kl. 15.

Anmäl dig här

Om seminariet

Vad betyder äldre tiders traditionella matkultur för oss i dag? På vilka sätt lever den kvar och utvecklas? Och hur kan den ge oss kunskap och inspiration i omställningen till ett mer hållbart samhälle?

I den här föreläsningen lyfter etnolog Åsa Holmgren fram den äldre traditionella matkulturen som en rik källa för oss i dag att ösa kunskap, inspiration, erfarenheter och tips från.

Fotografier och illustrationer från galleriet på webbplatsen matkult.se.

Åsa Holmgren – etnolog och forskningsarkivarie

Porträtt.

Åsa Holmgren.

Åsa Holmgren är etnolog och forskningsarkivarie för folkminnen på Isof. Hon arbetar mycket med frågor runt mat och matkultur, bland annat genom webbplatsen Matkult.se Länk till annan webbplats. som är en digital kunskapsbank över traditionell matkultur i Sverige. Tidigare har hon även arbetat som museipedagog på Skansen.

Kulturarv i fokus

Seminarieserien Kulturarv i fokus är tänkt att vara en mötesplats där utövare, kulturarbetare, forskare, föreningsaktiva med flera kan mötas och utbyta erfarenheter. Varje tillfälle gästas av en talare som får ordet i 30 minuter, därefter blir det tillfälle för frågor och diskussion. Läs mer om seminarieserien här.