17 januari 2024 OBS! Evenemangsdatumet har redan passerat!

Kulturarv i fokus: Ny seminarieserie om immateriell kultur

Den 17 januari är det premiär för Kulturarv i fokus, en digital seminarieserie om levande kulturarv! Första tillfället handlar om att nå ut till och stötta unga utövare.

När: 17 januari, 2024, kl. 15.00–16.00

Var: Digitalt, via Zoom webinar.

Anmälan och kostnad: Seminariet är gratis men för att delta behöver du anmäla dig genom att trycka på den här länken Länk till annan webbplats. och uppge ditt namn och din e-postadress. Då skickas ett bekräftelsemejl med en ny länk till webbinariet.

Seminarieserien Kulturarv i fokus är tänkt att vara en mötesplats där utövare, kulturarbetare, forskare, föreningsaktiva med flera kan mötas och utbyta erfarenheter. Varje tillfälle gästas av en talare som får ordet i 30 minuter, därefter blir det tillfälle för frågor och diskussion.

Till premiären den 17 januari är vi stolta att presentera Isa Holmgren från organisationen Folk You. Hon berättar hur Folk You jobbar för att stötta och engagera unga kulturutövare som vill ta saken i egna händer och arrangera festivaler, driva projekt eller föreningar inom folkkultur. Vi får även ta del av hennes bästa tips för att nå ut till unga och arrangera ett lyckat evenemang för dem.

Nästa seminarietillfälle: 21 mars 2024 kl. 15.00

Folk You – Folkkultur för unga av unga

Folk You en ideell förening och en paraplyorganisation för unga
som verkar inom folkmusik, -dans och hantverk i Sverige, med influenser från alla världens länder. Deras viktigaste fokus är att stötta folkkultur organiserad för och av unga.

Folk You kom till som ett initiativ inom RFoD – Riksförbundet för folkmusik och dans, men har sedan utvecklats till en helt egen, självständig organisation.

Därför måste unga vara delaktiga Länk till annan webbplats. – läs mer på Folk You:s webbplats.