8–10 september 2023 OBS! Evenemangsdatumet har redan passerat!

Missa inte Kulturarvsdagen på en plats nära dig

Den 8 till 10 september firas det levande kulturarvet med evenemang runt om i Sverige. Gå på bärnstenssafari i Falsterbo, smaka Hälsingeostkaka i Vallsta eller upplev traditionell lieslåtter i Hjo.

Två kvinnor slår gräs med lie.

På kulturarvsdagen kan du uppleva slåtter med lie på flera platser i Sverige. Foto: Joel Nilsson/Riksantikvarieämbetet (CC BY).

När: 8–10 september 2023, olika tider

Var: Hela Sverige, olika platser

Hitta ditt lokala evenemang här:

https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/kulturarvsdagen/besok-kulturarvsdagens-arrangemang/ Länk till annan webbplats.

Varje år den andra helgen i 10 september anordnas Kulturarvsdagen av Riksantikvarieämbetet vilket innebär att du kan delta i en mängd evenemang mellan den 8 och 9 september i hela Sverige. Årets tema ”Levande kulturarv” sätter fokus på de metoder, kunskaper och färdigheter som har överförts från människa till människa.

Missa inte bärnstenssafari i Falsterbo, smaka Hälsingeostkaka i Vallsta eller upplev traditionell lieslåtter i Hjo. Eller varför inte se hur en gammal skonare renoveras i Gamleby eller gå på Skördefest i Tanumshede?

Aktiviteterna genomförs av lokala hembygdsföreningar, museer, kommuner, länsstyrelser, stiftelser och organisationer samt privatpersoner med kulturhistoriskt intresse.